Майстер-клас для школи № 166 «Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соків»

2 грудня 2020 р. на запрошення директора загальноосвітньої школи № 166 м. Києва Панько Світлани Олексіївни та за попередньої домовленості директора Інституту економіки та менеджменту Нестеренко Світлани Сергіївни викладачами нашого інституту було проведено зустріч з учнями 10-х і 11-х класів, в ході якої презентовано Університет «Україна», спеціальності, які можуть обрати випускники, умови вступу до нашого закладу і навчання, а також вручено учням інформаційні матеріали і наші невеличкі корпоративні подаруночки.

Для старшокласників проведено майстер-клас «Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соків». Учні, а всього їх було 48, вперше відчули себе експертами в харчовій промисловості, ознайомились з особливостями органолептичного (сенсорного) методу оцінки якості продовольчих товарів, з правилами і принципами проведення дегустації продуктів харчування.
Під час дегустації учні оцінювали якість чіпсів різних торгових марок за розробленою нами баловою системою на відповідність виробів вимогам діючих в Україні стандартів та порівнюючи зразки між собою. Одночасно нам вдалося залучили старшокласників до жвавої дискусії щодо небезпеки для їхнього здоров`я вживання швидкої та так званої «сміттє-їжі». Обговорення цієї теми було активним як з боку учнів так і з боку дирекції школи.

Завершили майстер-клас оцінкою якості яблучних соків. Дегустатори-початківці вперше долучились до проблеми маніпулювання виробників та їх впливу на підсвідомість споживачів. Балова система оцінки якості дозволила застосувати науковий метод кваліметрії та визначити найкращі зразки продукції за версією старшокласників.
В ході проведення майстер-класу відбувався постійний контакт і зворотній зв’язок наших викладачів з учнями, відчувалась зацікавленість молоді, що не могло не радувати нас. На прощання ми поцікавились, чи сподобалось таке заняття старшокласникам та іх наставникам. Виявилось, що так – сподобалось! Що може бути для викладача найвищою оцінкою його роботи? Так, саме бажання тих, для кого ти створював і проводив майстер-клас, зустрітися і спілкуватися з тобою знову, а також щирі слова вдячності.

Наостанок ми обговорили з Світланою Олексіївною важливі питання співпраці, організації профільного класу, проведення спільних цікавих заходів для учнівської молоді і педагогічного колективу школи, про що й уклали відповідний договір.

Висловлюємо сердечну нашу вдячність директору школи Панько Світлані Олексіївні, її заступникам Галамага Наталії Михайлівні та Прокопишиній Світлані Григорівні за запрошення, надану можливість зустрітись і поспілкуватись з учнями випускних класів, чудову підготовку до проведення майстер-класів!!!

До нових зустрічей, наш новий і чудовий партнер – школа № 166 !!!
Майстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соківМайстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соківМайстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соківМайстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соківМайстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соків
Майстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соківМайстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соківМайстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соківМайстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соківМайстер клас для школи 166 Сенсорна оцінка якості чіпсів і яблучних соків